ДАЕУ и телеком операторите със съвместна инициатива за Европейския месец на киберсигурността – 20.10.2020

Държавна агенция „Електронно управление“ и телекомуникационните оператори А1, Виваком и Теленор се обединиха за съвместна инициатива в Европейския месец на киберсигурността. От 19 октомври абонатите на трите телекома ще получават съобщение или нотификация с целенасочено послание за отговорно онлайн поведение: Знаеш ли какво се крие зад всеки линк? Помисли, преди да кликнеш! Внимавай онлайн и повиши сигурността си в интернет в Европейския месец на киберсигурността. 

Мотото на тазгодишната международна информационна кампания е „Помисли, преди да кликнеш“. Призивът е за внимателно използване на интернет, с акцент върху проблемите на сигурността във все по-цифровото ни ежедневие, особено в условията на пандемията от COVID-19. Идеята е посланието да достигне до възможно по-голям брой потребители, които да се информират как да разпознават киберзаплахите и какво могат да направят, ако станат жертва на киберизмама. 

През октомври ДА „Електронно управление“ разпространява и два информационни клипа преди централната емисия новини по БНТ и планира седмица на едночасови онлайн уебинари на живо, включително за деца, родители и преподаватели в последната седмица от месеца на киберсигурността. 

За повече aктуална информация или за да се включите във виртуалните събития, посетете e-gov.bggovcert.bg и каналите на Европейския месец на киберсигурността в ютюб and фейсбук .

ENISA_ECSM_Digital Skills_Bulgarian