Актуализирайте Google Chrome, за да коригирате нов Zero-day експлойт открит свободно в интернет пространството – 16.12.2021

Google въведе корекции за пет уязвимости в сигурността в своя уеб браузър Chrome, включително една, за която твърди, че се експлоатира свободно в интернет пространството, което я прави 17-ата подобна слабост, разкрита от началото на годината.

Проследен като CVE-2021-4102, недостатъкът се отнася за грешка, в двигателя V8 JavaScript и WebAssembly, която може да има сериозни последици, вариращи от повреда на валидни данни до изпълнение на произволен код. На анонимен изследовател се приписва откриването и докладването на недостатъка.

CVE-2021-4102 е втората уязвимост, която компанията е отстранила за по-малко от три месеца след съобщения за активна експлоатация, като предишната уязвимост CVE-2021-37975, също докладвана от анонимен изследовател, е с включена актуализация, която беше изпратена на 30 септември. Не е ясно дали двата недостатъка имат някаква връзка един с друг.

С тази последна актуализация Google се справи с рекордните 17 zero-day в Chrome за тази година

На потребителите на Chrome се препоръчва да актуализират до най-новата версия (96.0.4664.110) за Windows, Mac и Linux, като се насочат към Настройки > Помощ > „Относно Google Chrome“, за да смекчат всеки потенциален риск от активна експлоатация.

https://thehackernews.com/2021/12/update-google-chrome-to-patch-new-zero.html