Защитете устройствата си срещу уязвимости в сигурността, свързани с чиповете

​Много устройства и приложения са засегнати от сериозни пропуски в сигурността, открити в процесорите, разработени от Intel, AMD и ARM, включително всички операционни системи като Windows, които работят върху засегнатите чипове. Microsoft препоръчва, за да получите всички налични защити да следвате тези стъпки, за да получите най-новите актуализации както за софтуера, така и за хардуера:

  1. Уверете се, че вашият антивирусен софтуер е актуален. Проверете уеб сайта на производителя на антивирусния софтуер за най-нова информация.
  2. Поддържайте устройството си в актуално състояние, като включите функциите за автоматично актуализиране.
  3. Проверете дали сте инсталирали актуализацията на защитата на операционната система Windows от януари 2018 г. от Microsoft. Ако автоматичните актуализации са включени, актуализациите трябва да се доставят автоматично, но все пак трябва да се уверите, че те са инсталирани.
  4. 4Инсталирайте всички актуализации на фърмуера от производителя на устройството си. Обновяването на фърмуера трябва да е наличен на уеб сайта на производителя на устройството ви.

Забележка: Потребителите, които са инсталирали само ъпдейтите за защита от Microsoft от януари 2018 г., няма да бъдат напълно защитени от уязвимостите. Освен това ще трябва да инсталирате ъпдейти на фърмуера от производителя на устройството си. Най-напред трябва да се инсталират актуализации на антивирусния софтуер. Обновяването на операционната система и фърмуера може да бъде инсталирано в произволен ред.

https://support.microsoft.com/en-us/help/4073229/windows-protect-device-against-chip-related-security-vulnerability