Регистриране

Новини


Google ще включи двуфакторното удостоверяване по подразбиране за 150 милиона потребителиGoogle обяви плановете си за автоматично включване на около 150 милиона потребители в схемата си за двуфакторна автентификация до края на годината. Това е част от усилията за предотвратяване на неоторизиран достъп до акаунти и подобряване на сигурността.

Освен това интернет гигантът заяви, че възнамерява също да изиска от 2 милиона създатели на YouTube да включат настройката, която се нарича двустепенна проверка (2SV), за да защитят каналите си от потенциални атаки.

В свързана със сигурността разработка Google заяви, че планира да добави функция в своето приложение за търсене, която позволява на потребителите да имат достъп до всички пароли, запазени в Google Password Manager („passwords.google.com“)

Разработката идва седмици след като Microsoft въведе механизъм без парола, който позволява на потребителите да имат достъп до своите акаунти без парола, само като използват Microsoft Authenticator, Windows Hello, ключ за сигурност или код за потвърждение, изпратен чрез SMS или имейл.

За повече информация относно статията може да прочетете на следния интернет адрес:

https://thehackernews.com/2021/10/google-to-turns-on-2-factor.html

26.10.2021 г.

НОВИ ВИРУСИ RSS
УЯЗВИМОСТИ RSS