Регистриране

Новини


Adobe премахва критични bug-ове от AcrobatAdobe призовава множеството си потребители на Acrobat Reader да актуализират софтуера си, за да отстранят критичните уязвимости, които биха могли да позволят на противниците да изпълняват зловреден код на по-старите версии.

Предупрежденията са част от месечната актуализация на сигурността
 на фирмата , която този месец адресира 59 грешки, открити в 15 от нейните продукти, включително във Photoshop, Premiere Elements, ColdFusion и InCopy.

Като цяло 36 от уязвимостите са оценени като „критични“, което показва, че недостатъците, ако бъдат използвани, „биха позволили на зловреден собствен код да се изпълнява, потенциално без потребителя да е наясно“.

Що се отнася до софтуерното семейство Adobe Acrobat, бяха закърпени 26 грешки, 13 от които бяха критични което означава, че засегнатият продукт е с „повишен риск“ от атака.

От тези грешки на Adobe, оценени с най-голяма тежест-когато става въпрос за общата система за оценяване на уязвимости (CVSS) на MITRE-сред отличителните са грешка на Framemaker (CVE-2021-39830) с оценка 8.8. Друга грешка с голяма тежест 8.8 (CVE-2021-39820), подобно на първата, позволява на нападателя да изпълнява произволно код във версии на Adobe InDesign.

Според Adobe нито една от грешките, отстранени от тях този месец, не е публично известна или подложена на активна атака.

За повече информацияhttps://threatpost.com/adobe-bugs-acrobat-experience-manager/169467/

15.9.2021 г.

НОВИ ВИРУСИ RSS
УЯЗВИМОСТИ RSS