Регистриране

Новини


Фишингът - основна заплаха в интернет пространствотоФишингът продължава да е една от основните заплахи в интернет. Всеки ден по света се изпращат милиони фишинг имейли и едва ли има човек, който все още да не е получавал такива. Повечето потребители вече имат някакъв опит и могат да разпознаят фишинг имейл. Независимо от това този вид атаки не спират. Защо? Защото са лесни за организиране и защото все още са ефективни. Дори човек без познания в програмирането може да си организира собствена фишинг кампания, използвайки безплатен софтуер. 

Публикуваме някои съвети как да избегнете фишинг измама и как да реагирате, ако вече сте жертва на такава:

Phishing infographic_BG.jpg

Бихме желали да споделим с Вас два видеоклипа за фишинга, създадени във връзка с националната информационно-образователна кампания под надслов „Няма да ме хакнат". Тя се проведе в периода на първото Българско председателство на Съвета на ЕС, под патронажа на европейския комисар по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел.

Линкове към видеоклиповете:Представяме на Вашето внимание и презентацията Phishing.pdf за това какво представлява фишингът и как да се предпазим.

Знанията си относно фишинга можете да проверите отново на сайта на Националната кампания „Няма да ме хакнат"

·       Въпросник за начинаещи:

https://cyberneat.e-gov.bg/quiz/phishing-beginers/index.html


·       Въпросник за напреднали:

https://cyberneat.e-gov.bg/quiz/phishing-advanced/index.html

5.10.2018 г.

НОВИ ВИРУСИ RSS
УЯЗВИМОСТИ RSS