Регистриране

Новини


Официално представиха стандарта WPA3 с нови функции за сигурност при безжичните мрежи (WI-FI)Wi-Fi Alliance официално представи WPA3 - следващото поколение стандарт за защита на безжичните мрежи (Wi-Fi), който според тях ще премахне всички известни уязвимости на сигурността и безжичните атаки, които се използват днес, включително атаките от типа KRACK.

Стандартът за защита WPA3 ще замени досегашния WPA2, който съществува от 15 години и широко се използва от милиарди устройства всеки ден. Новият протокол за защита осигурява някои важни подобрения за защита на безжичните устройства по отношение на конфигурацията, удостоверяването и подобренията в шифроването, което затруднява хакерите да проникнат в мрежата. Някои от новите функции включват: защита срещу Brute Force атаки; защита на публично достъпните безжични мрежи, които не използват код за защита; по-добро криптиране на данните; по-лесно свързване на IoT устройствата с безжичната мрежа посредством технологията WiFi Easy connect.

WPA3 ще бъде имплементиран в устройства по-късно тази година и се очаква масовата му употреба да започне през 2019 г., когато се предвижда стандартът да бъде въведен като задължителен за безжичните устройства.

http://www.securitynewspaper.com/2018/06/27/officially-launched-wpa3-standard-with-new-security-features-wi-fi/

https://www.wi-fi.org/news-events/newsroom/wi-fi-alliance-introduces-wi-fi-certified-wpa3-security

27.6.2018 г.

НОВИ ВИРУСИ RSS
УЯЗВИМОСТИ RSS